Bódiné Beliznai Kinga: A bíbor méltóság, a sárga árulás

„Az ember lényege a szimbólum, amelynek segítségével megismeri a világot és kifejezi a maga világát: teret és időt, mítoszt és vallást, a művészetet, a történelmet és a tudományt is.” (Ernst Cassirer)

A szimbólumok és rituálék egy része folyamatosan változik, alkalmazkodik az egymást követő korok igényeihez, az emberek életmódjához, a társadalmi, politikai berendezkedéshez, a jogintézményekhez. De vannak olyanok is, amelyek megőrzik szimbolikus erejüket: a vörös színről a szerelem jut eszünkbe, a kutyához a hűséget társítjuk, az igazságszolgáltatás ismertető jegyeként Justitiára gondolunk, és az uralkodóra, a királyra, ha koronát vagy jogart látunk, ma is kézfogással pecsételjük meg a szerződéskötést. Ez azt is jelzi, hogy a szimbólumokat és a rituálékat sem a mindennapi életből, sem a jogéletből nem szorította ki teljesen az írásbeliség elterjedése.

Kötetünk a jogi szimbólumok és rituálék történetét, bonyolult rendszerét járja körül a szakszerűséget az olvasmányossággal párosítva, képekkel gazdagon illusztrálva.

  • Tartalomjegyzék
  • Kiadás éve: 2014
  • Terjedelem: 316 oldal, kb. 80 színes és fekete-fehér kép
  • Kötés: papírtábla
  • Formátum: B/5
  • ISBN 978-963-506-934-7
  • Ára: 3800 Ft

“Kedves Reménybeli Olvasónk! Szeretnénk a figyelmébe ajánlania gondozásunkban megjelent könyvet, és javasoljuk tekintse meg honlapunkat, ahol további érdekes és értékes könyvek választékát találja. A honlapról rendelt, illetve a könyvesboltunkban vásárolt könyveink árából 30% kedvezményt biztosítunk, jelen esetben az ajánlott könyv a 3800 Ft-os bolti ár  helyett 2660 Ft-ért megvásárolható, illetve megrendelhető.”

Szívélyes üdvözlettel

Balassi Kiadó
1136 Budapest, Hollán Ernő utca 33. IV. em. 5.
(+36-1) 483 0750
(+36-1) 266 8343 (fax)
www.balassikiado.hu